Top Birds at North Mt. Loretto SF--Sand Pits (Turtle Nesting Area) in June
relative to other locations within 25 miles of 35.791540, -78.781117
based on 29 checklists
This page shows the probability of a species appearing on a checklist at North Mt. Loretto SF--Sand Pits (Turtle Nesting Area) in June. The difference in probability relative to other nearby locations is also shown, to highlight which birds are particularly likely to be found (or not found) at this specific location. The chart shows how many distinct species have historically been observed at this location for each month of the year.
| Rank | Info | Pics | Species | Entire Region | This Location | Difference | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | American Robin | 41.1% | 86.2% | 45.1% | |||
| 2 | Brown Thrasher | 19.4% | 86.2% | 66.8% | |||
| 3 | Gray Catbird | 14.5% | 86.2% | 71.7% | |||
| 4 | Northern Cardinal | 80.1% | 82.8% | 2.6% | |||
| 5 | Downy Woodpecker | 43.6% | 82.8% | 39.2% | |||
| 6 | Red-eyed Vireo | 41.5% | 82.8% | 41.3% | |||
| 7 | Northern Flicker | 8.3% | 82.8% | 74.4% | |||
| 8 | Cedar Waxwing | 1.7% | 82.8% | 81.0% | |||
| 9 | Ruby-throated Hummingbird | 17.6% | 79.3% | 61.7% | |||
| 10 | American Goldfinch | 48.2% | 75.9% | 27.7% | |||
| 11 | Blue Jay | 40.4% | 75.9% | 35.5% | |||
| 12 | Great Crested Flycatcher | 34.4% | 75.9% | 41.5% | |||
| 13 | Common Grackle | 33.0% | 75.9% | 42.9% | |||
| 14 | Red-winged Blackbird | 22.4% | 75.9% | 53.4% | |||
| 15 | Red-bellied Woodpecker | 50.4% | 72.4% | 22.0% | |||
| 16 | Eastern Towhee | 36.5% | 72.4% | 35.9% | |||
| 17 | Baltimore Oriole | 0.1% | 72.4% | 72.3% | |||
| 18 | Black-capped Chickadee | 0% | 58.6% | 58.6% | |||
| 19 | Song Sparrow | 16.1% | 51.7% | 35.6% | |||
| 20 | Yellow-billed Cuckoo | 19.3% | 48.3% | 29.0% | |||
| 21 | Hairy Woodpecker | 7.5% | 48.3% | 40.7% | |||
| 22 | Chimney Swift | 24.7% | 44.8% | 20.1% | |||
| 23 | Great Egret | 4.5% | 44.8% | 40.3% | |||
| 24 | Indigo Bunting | 46.4% | 41.4% | 5.0% | |||
| 25 | Northern Rough-winged Swallow | 24.0% | 37.9% | 13.9% | |||
| 26 | Eastern Wood-Pewee | 18.3% | 34.5% | 16.2% | |||
| 27 | Willow Flycatcher | 0.2% | 34.5% | 34.3% | |||
| 28 | Northern Mockingbird | 33.6% | 31.0% | 2.6% | |||
| 29 | Wood Thrush | 10.7% | 31.0% | 20.3% | |||
| 30 | House Wren | 7.0% | 31.0% | 24.0% | |||
| 31 | Barn Swallow | 25.6% | 27.6% | 2.0% | |||
| 32 | Osprey | 15.4% | 27.6% | 12.2% | |||
| 33 | Black-and-white Warbler | 1.7% | 27.6% | 25.9% | |||
| 34 | European Starling | 17.9% | 24.1% | 6.3% | |||
| 35 | Warbling Vireo | 0.4% | 24.1% | 23.7% | |||
| 36 | Yellow Warbler | 0.3% | 24.1% | 23.8% | |||
| 37 | American Herring Gull | 0.0% | 24.1% | 24.1% | |||
| 38 | Turkey Vulture | 34.0% | 20.7% | 13.4% | |||
| 39 | Mourning Dove | 49.5% | 17.2% | 32.2% | |||
| 40 | Orchard Oriole | 14.9% | 17.2% | 2.3% | |||
| 41 | Scarlet Tanager | 4.6% | 17.2% | 12.6% | |||
| 42 | Ring-necked Pheasant | 0% | 17.2% | 17.2% | |||
| 43 | Tufted Titmouse | 63.0% | 13.8% | 49.2% | |||
| 44 | House Finch | 34.3% | 13.8% | 20.5% | |||
| 45 | Brown-headed Cowbird | 31.1% | 13.8% | 17.3% | |||
| 46 | White-breasted Nuthatch | 29.1% | 13.8% | 15.3% | |||
| 47 | Eastern Kingbird | 20.6% | 13.8% | 6.8% | |||
| 48 | Green Heron | 11.9% | 13.8% | 1.9% | |||
| 49 | Eastern Whip-poor-will | 0.5% | 13.8% | 13.3% | |||
| 50 | Carolina Wren | 72.0% | 10.3% | 61.6% | |||
| 51 | American Crow | 53.0% | 10.3% | 42.7% | |||
| 52 | Wild Turkey | 0.9% | 10.3% | 9.4% | |||
| 53 | Purple Martin | 13.7% | 6.9% | 6.8% | |||
| 54 | Field Sparrow | 3.2% | 6.9% | 3.7% | |||
| 55 | Blue-gray Gnatcatcher | 48.6% | 3.4% | 45.2% | |||
| 56 | Chipping Sparrow | 42.0% | 3.4% | 38.6% | |||
| 57 | Eastern Phoebe | 32.5% | 3.4% | 29.0% | |||
| 58 | White-eyed Vireo | 26.9% | 3.4% | 23.4% | |||
| 59 | Red-tailed Hawk | 10.4% | 3.4% | 7.0% | |||
| 60 | Wood Duck | 9.0% | 3.4% | 5.6% | |||
| 61 | Double-crested Cormorant | 8.3% | 3.4% | 4.9% |